Portfolio

Led Verlichting

Waarom is led verlichting tegenwoordig zo populair en waar kunt u op rekenen wanneer u het toepast? Denk onder andere aan de mogelijkheid tot energie besparen en de verhoogde lichtopbrengst van een LED-lamp, maar denk ook aan de duurzaamheid van led verlichting. Tevens bespaart u met led verlichting tot wel 60 procent op uw huidige energie kosten.

LED-lampen zijn een stuk veiliger toe te passen, waardoor ze diverse voordelen bieden, in principe overal worden toegepast, zorgt voor een aanvullende mate van flexibiliteit met betrekking tot de kleur van het licht die u wenst en biedt meer dan alleen licht. Deze verlichting biedt ook efficiëntie en alternatieven voor consumenten en bedrijven die goedkopere, efficiëntere en betere verlichting voor hun behoeften willen.

Energie besparen en CO2 uitstoot

Met ledverlichting kunt u energie besparen, iets waar we overal op aarde steeds meer mee bezig zijn. We hebben met elkaar geconstateerd dat we teveel CO2 uitstoten, waardoor de ozonlaag problemen ondervindt en de aarde steeds wat verder opwarmt. Onder andere de Nederlandse en de Europese overheid denken hier hetzelfde over, waardoor er verschillende stimuleringsprogramma's bestaan.

We hebben de gloeilamp massaal in de ban gedaan en stappen over op bijvoorbeeld ledverlichting, dat op een aantal fronten superieur is. Met ledverlichting kunt u energie besparen, waardoor u de CO2-uitstoot terug kunt brengen, aangezien er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om aan uw energiebehoefte te kunnen voldoen.

Lumens per Watt

Daarnaast zorgt ledverlichting voor een meer efficiënt gebruik van energie. De efficiëntie van licht drukken we uit in Lumens per Watt (lm/W). Lumens is de eenheid van licht, waarmee we aan kunnen geven hoe sterk het licht is dat er uit een lamp komt. Het aantal Watt staat voor de hoeveelheid energie die er verbruikt wordt door de lamp. Des te hoger het aantal lm/W is, des te efficiënter de lamp omgaat met energie. Ledverlichting staat bekend om de zeer hoge energie-efficiëntie, waardoor u kiest voor een mogelijkheid tot besparen, of het verhogen van uw lichtopbrengst, tegen dezelfde kosten.

Duurzaamheid van ledverlichting

Ledverlichting wint daarnaast steeds meer aan populariteit, vanwege de duurzaamheid van de lampen. De LED-lampen zijn een stuk duurzamer dan gloeilampen en halogeenverlichting. Een LED-lamp gaat gemakkelijk 50.000 uur mee, ten opzichte van slechts 1.000 uur voor een gloeilamp of 5.000 uur voor een spaarlamp. Bovendien is ledverlichting veel minder gevoelig voor trillingen, in vergelijking met de overige lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een gloeidraad door te lamp, waardoor die ook niet kapot kan gaan, bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met deze trillingen.

Veiligheid van ledverlichting

Ten derde zorgt de ledverlichting voor een grote mate van veiligheid. Dat heeft vooral te maken met de warmteontwikkeling waarvan sprake is. Een conventionele gloeilamp zet ongeveer 90% van de energie om in warmte en gebruikt de overige 10% om licht af te geven. LED-lampen doen dit op een heel andere manier, aangezien slechts 10% wordt omgezet in warmte. Dat betekent dat een LED-lamp niet heet wordt en u kiest voor een uitstekende opbrengst van licht. De ledverlichting kan daardoor op een heel veilige manier worden toegepast, bijvoorbeeld binnen de detailhandel of in omgevingen waar kinderen actief zijn in de buurt van de verlichting.

Grootverbruik

LED verlichting wordt ook gebruikt voor speciale doeleinden, dat heel gunstig kan zijn voor sommige gebruikers, voornamelijk grote bedrijven en ook voor sommige consumenten. Omdat LED verlichting kan worden gebruikt om planten binnenshuis te laten groeien, gebruiken veel tuinbezitters die buiten niet veel ruimte hebben, LED verlichting om hun planten binnenshuis op te kweken.

Het licht dat LED verlichting verspreid fotosynthese ondersteunt, is het een goed alternatief voor de zon. Dit is erg handig voor de consument die behoefte heeft om planten binnenshuis te laten groeien. Ook bedrijven die een groene omgeving willen bevorderen, kunnen kiezen voor LED verlichting, zodat ze kamerplanten in de kantoren kunnen plaatsen. Dit zal niet alleen de kwaliteit van de lucht in kantoren verbeteren, maar ook de gezondheid en de stemming van de mensen die in deze kantoren werken.